Sponsorloop Care4Tina


20190320_120033

Op dinsdag 9 april is op De Doornick de jaarlijks terugkerende sponsorloop. Vanaf 12.45u rennen alle leerlingen van de school zoveel mogelijk gesponsorde rondjes. Natuurlijk is het fijn als we aangemoedigd worden tijdens de sponsorloop.
Dit jaar helemaal in teken van care4tina. Deze stichting is een onafhankelijke organisatie die medische hulp verleent aan kinderen met schisis.
Een medisch team bestaande uit o.a. een plastisch chirurg van Rijnstate Arnhem en een anesthesist van de Radboud-umc uit Nijmegen beiden met een assistent zijn bereid gevonden om jaarlijks naar Xian in China af te reizen. Gedurende 2 weken worden belangeloos kinderen geopereerd aan de schisis.
Naast de leden van bestuur en dit medische team reizen 20 vrijwilligers mee naar Xian. De vrijwilligers betalen hun ticket en onkosten zelf.
Alle giften die Care4tina ontvangt, worden ingezet waarvoor ze bedoeld zijn.
In 2016 heeft De Doornick ook voor deze stichting een sponsorloop georganiseerd.
Waarom we weer voor deze stichting gaan lopen heeft te maken met de warme band die De Doornick heeft met deze stichting. De tante van twee van onze leerlingen (Siem en Bart) heeft deze stichting opgezet. Ook reizen er dit jaar twee ouders van onze school mee als vrijwilliger naar China en maken deel uit van het zorgteam. Diana Niels, ouder van Siem en Bart en voorzitster van de O.R. haar tante, Elize Niels heeft deze organisatie opgezet. Ook reist Maaike Bakker, de moeder van Juan mee.
Voor ± € 1.000,- kan er een kind geopereerd en nazorg krijgen. In de loop der jaren zijn vele kinderen door deze stichting van hun handicap verlost en krijgen zij meer kansen op een mooie toekomst.
De leerlingen mogen sudocreme meebrengen dit wordt in de klas verzameld. Hier is veel behoefte aan en wordt gebruikt bij de verzorging voor en na de operatie.
Tijdens de vastenactie verdiepen wij ons niet alleen in deze stichting, maar kijken wij ook naar het land waar deze stichting actief is, China. In de klassen gaan wij op zoek naar de cultuur, religie, gezondheidszorg en onderwijs in China.
Op goede vrijdag presenteren de klassen tijdens een “kleine viering” aan elkaar wat zij over China hebben geleerd.