Vastenproject


logo  jongen ballon

Het vastenproject voor De Doornick 2017 staat dit jaar helemaal in teken van Help een kind op de been. We verdiepen ons in deze stichting, onze opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop  (dinsdagmiddag 11 april)gaat nu naar Help een Kind op de been!

We kijken ook naar het land waar deze stichting actief is n.l. Kameroen

We werken in de groepen aan o.a. waar ligt Kameroen, welke grote rivieren stromen er, hoe is het onderwijs, hoe ziet een schooldag eruit. Elke groep werkt hier op hun eigen manier aan. Groep 4 t/m 8 uit de methode Topondernemers.

Wie is Help een kind op de been?

Deze stichting helpt letterlijk gehandicapte kinderen op de been d.m.v. operaties. Daarmee bieden ze de kinderen een hogere kwaliteit van leven en een betere toekomst

Een medisch team uit Nederland bestaande uit o.a. orthopedische chirurgen en O.K. assistenten opereren gedurende 2 weken belangeloos kinderen aan de voornamelijk verkrommingen van de benen. Die verkrommingen kunnen aangeboren zijn maar ook resttoestanden van polio. Deze kinderen kunnen nauwelijks uit de voeten, gaan dus niet naar school. Hebben geen vooruitzichten en kunnen in de toekomst geen bijdrage leveren aan de samenleving.

De meeste van bovengenoemde afwijkingen kunnen met orthopedische operaties en/of hulpmiddelen geheel geholpen of sterk verbeterd worden.

Voor ± € 450,- kan er al een kind geopereerd worden en nazorg krijgen.

meisje 2meisje

Inzamelen knuffels.

Heeft u nog kleine schoon gewassen knuffels (niet groter dan 20 cm) op zolder liggen die uw kind niet meer gebruikt  dan is het heel fijn dat uw kind dit mee naar school brengt. Vanaf 21 maart heeft elke groep heeft een doos waarin dit verzameld kan worden. Heel blij zijn ze met deze knuffels. Na elke operatie krijgt een kind een knuffel!! Maar heeft u ook nog ballen, bellenblaas of ballonnen over, deze kinderen zijn er heel blij mee. Voor de meivakantie wordt alles door Stichting Help een Kind op de been opgehaald. Zij nemen deze artikelen tijdens de volgende missie mee!

knuffel 2knuffel