groep 5


   Welkom op de groepspagina van groep 5!

Op deze pagina kunt u het komende schooljaar de foto’s en belevenissen van deze groep vinden.

Creamiddag
De afgelopen vrijdagen zijn de leerlingen van groep 5-6 en 7-8 druk geweest met beeldhouwen. Ze mochten van een blok gipsbeton een kunstwerk maken.

Er werk druk gehakt, geveild, geschuurd. Soms brak een steen, maar ook daar kwamen mooie creatieve oplossingen voor, zoals een verzameling kleine huisjes.

We genoten van de activiteit en het mooie weer en we waren blij met de hulp van een aantal (groot-)ouders, bedankt!IMG_3727 IMG_3713

IMG_3771 IMG_3774

 

Theaterlezen

Dinsdag 15 november is groep 5/6 gestart met het project Theaterlezen!

Wat is theaterlezen eigenlijk?
Theaterlezen (ook wel toneellezen genoemd) is een originele onderhoudende vorm van lezen waarbij twee of meer lezers vanuit een personage een dialoog lezen. De lezers wisselen elkaar steeds af en lezen hun eigen rol hardop alsof het een theatervoorstelling is. Er is geen podium of decor en de tekst hoeft ook  niet uit het hoofd geleerd te worden. Inleving en expressie zijn wel nodig?
Deze manier van lezen bevordert niet alleen het leesplezier maar ook het vloeiend lezen: tekstbegrip, tekst beleving en intonatie. Deze manier van lezen stimuleert het zelfvertrouwen en vergroot de kans op een succeservaring bij lezers.

 In het project Theaterlezen maken leerlingen kennis met deze leuke vorm van lezen. Ze gaan in groepjes aan de slag met een theaterleestekst. Ze verdelen de rollen, lezen en oefenen de tekst en voeren het uiteindelijk op.

DSC07845 DSC07844 DSC07843 DSC07841 DSC07837 DSC07836

Please activate some Widgets.