BSO buitenschoolse opvang ’t Speelhuukske


Buitenschoolse Opvang ’t Speelhuukske

IKC de Doornick biedt buitenschoolse opvang aan kinderen die de basisschool bezoeken.

Zowel voorschoolse- als naschoolse opvang valt onder ons aanbod, evenals opvang in vakanties of bij studiedagen.

Wij bieden:

  • Opvang van 07:30 tot 18:00 uur op maandag tot en met donderdag
  • Het hele jaar geopend
  • Opvang al vanaf 2 uur per dag

BSO De Doornick heeft een mooie grote ruimte in de school waarin ook de schoolbibliotheek te vinden is. Wekelijks komen hier ± 40 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar met veel plezier na schooltijd spelen.

Met elkaar vormen wij samen één grote BSO-familie, die rekening houdt met elkaars wensen, talenten en eigen(aardig)heden.

Ons motto is: Niets moet en (bijna) alles mag. Dit houdt in dat er vooral ruimte is om je eigen talenten te ontdekken en uit te breiden, alleen of met elkaar.

Daarnaast gaan wij respectvol met elkaar om zodat ieder kind klein of groot zich gezien, geliefd en veilig voelt om zijn of haar eigen ding te doen en de wereld verder te ontdekken.

 

Wat is er allemaal te doen bij de BSO:

In de huishoek kun je vader en moedertje spelen waarbij de poppen en de kinderwagen niet ontbreken. Of je gaat er heerlijk koken of misschien wel je eigen restaurant runnen… Voor de ingrediënten kun je in de kinderwinkel terecht. Daarnaast kan knutselen en kleuren ook niet ontbreken bij de BSO. Ook hebben wij een kast vol spelletjes, waar voor alle leeftijden wel iets tussen zit.

Auto’s, hotwheels, een treinbaan, een knikkerbaan, Kapla en Lego. Er is genoeg om steeds met eigen fantasie de mooiste creaties te verzinnen. Steeds weer ietsje moeilijker en inventiever.

De voetbaltafel mag ook zeker niet ontbreken.

 

Oudere kinderen bij de BSO:

Ook de oudere kinderen worden bij de BSO uitgedaagd:  meedenken over activiteiten die wij kunnen aanbieden bij een thema. Diverse eigen ideeën kunnen worden uitgevoerd, alleen of onder begeleiding.

Projecten, bedacht en uitgevoerd door de oudere kinderen zelf, worden waar nodig begeleid.

 

Buiten spelen:

Bij mooi weer is er de mogelijkheid om op het schoolplein te spelen, dat na school alleen nog toegankelijk is voor de kinderen van de BSO.

Ook hebben wij wel eens een uitje met de BSO, denk aan museum, kinderboerderij of bijvoorbeeld een bioscoop bezoekje. Wij gaan er vaak in ons eigen dorp eropuit, de natuur in.

 

Nieuwsgierig geworden?

Kom gerust eens langs om de sfeer te proeven, u en uw kind(eren) zijn van harte welkom!

Belangrijke gegevens van BSO ’t Speelhuukske

Adres: Blauwe Hoek 40, 6686 AE Doornenburg

Telefoonnummer: 06 – 190 296 77

(Tijdens openingstijden bereikbaar, buiten openingstijden graag inspreken via voicemail).

E-Mailadres: bsodedoornick@delinge.nl

Team opvang BSO

Sanne Rensen

Michelle Hendriks

Annet de Beyer

 

 

Please activate some Widgets.