Afsluiting van het moestuinproject


moestuintjes

Op dinsdagmiddag 20 oktober vond de afsluiting van het moestuinproject plaats in het Ontmoeting Centrum van Doornenburg. Iedereen die betrokken is  geweest bij dit project was uitgenodigd voor een lekkere proeverij. De middag begon met een presentatie van de kinderen over de moestuinen. Er werd o.a. een verhaal voorgelezen over de moestuin, er was een tijdbalk gemaakt, een lied geschreven en een toneelstukje opgevoerd en nog verschillende andere dingen. Daarna volgde er een heerlijke proeverij, gemaakt van producten die ook in de moestuin groeiden.

Er was zelfs een heerlijk spruitjes gerecht. Het recept hiervan is bijgevoegd. Deze lekkernijen werden gemaakt door de dames van het Doornenburgs Eetcafe. Ook onze wethouder, Helga Witjes, kwam een kijkje nemen en wat proeven. Van haar kregen we alvast wat zakjes met zaad die volgend jaar gebruikt kunnen worden. Rens heeft de taak gekregen om deze zakjes goed te bewaren voor volgend jaar. Het was een gezellige bijeenkomst.

Spruitjes speciaal voor kinderen.

Ingrediënten:

750 gr. Spruiten

100 gr. Spekjes

100 gr. Geraspte kaas

½ pakje room

1 eetl. Olijfolie

750 gr. Aardappelen

Zout, peper, kerrie of patatkruiden

Bereiden:

Spruitjes schoonmaken aardappels schillen en grof raspen, spekjes uitbakken, ovenschaal invetten. Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze: spruitjes 5 minuten koken. De geraspte aardappels 5 minuten in de olie roerbakken. De patat kruiden  en het zout en peper toevoegen en meebakken en met een deksel op de pan nog 5 minuten laten garen.

De spruitjes over de bodem van de ovenschaal verdelen, daarover de spekjes en de kaas verdelen, als laatste de geraspte aardappel over de spruitjes verdelen. Hierover de room gieten en de rest van de kaas erover heen strooien.

De schaal 15 minuten in de oven zetten tot de aardappel laag lekker knapperig en goudbruin is.

Door de knapperige aardappels, spekjes en de gesmolten kaas nemen de kinderen de verstopte spruitjes op de koop toe.